* BLOG CREADO PRA ASIGNATURA DE FOGAR DO I.E.S ELVIÑA *

Practicas de cociña na clase


              RECIETAS NAVIDEÑAS

TURRÓN DE CHOCOLATE.

- 100 gramos de noces picadas.
- 100 gramos de almendra picada.
- 200 gramos de chococrispis.
- 80 de manteiga de cerdo.
- 250 gramos de chocolate postre nestlé.
- 250 gramos de chocolate con leite nestlé.

PREPARACIÓN 

Mezclase todo nun bol a manteca previamente derritida e os chocolates tamen derritidos.
forrase unha caixiña para dalle forma de tableta con papel film e volcase a mezcla, cubrese con chocolate negro derritido se deixa enfriar. Pasado no ou dous dias poderase comer.


POLVORONS
- 250 de manteiga de cerdo ( comprada nunha carniceria de confianza ).
- 250 gramos de fariña.
- 250 gramos de fariña tostada.
- 250 gramos de azucar molida.
- 100 gramos de almendra o avelás molidas.

PREPARACION

Primero tostanse na sartén os 250 gramos de fariña revolvendo continuamente para que non se queime ata que este dourada.
Derritese a manteiga de cerdo no microondas ou ao baño maria a fogo lento.
Nun bol mezclanse todolos ingredientes revolvendo ata que estén ben mezclados.
Ponse a masa na mesa e estirase con un rodillo ata que quede o grosor de 2-3 centimetros con un cortapastas fanse porcions ou circulos dependendo do molde e se colocan sobre unha bandexa de forno, asi ata rematar a masa.
Quentase o forno  introducense na bandexa e deixanse 5 minutos
Deixanse enfriar fora do forno, e pra rematar espolvoreanse con azucar molida.